A-10

ساخت وبلاگ
A-10 از جمله نخستین هواپیماهای نظامی ایالات متحدست که به منظور حمایت نزدیک از نیروهای زمینی در زمان نبرد طراحی و ساخته شده است.

این جنگ افزار  که طرحی ساده اما کارآمد دارد از دو موتور توربوفن و یک خلبان برای مقابله با اهداف زمینی مانند تانک ها و نفربرهاو... ویا برای اهداف هوایی مانند هلیکوپتر،بمب افکن و... به کار میرود. پشتیبانی از نیروهای خودی در شب و روز در فاصله بسیار نزدیک نیر از توانایی های ممتاز این هواپیماست.

البته این هواپیما کاربرد های دیگری چون جست و جو و نجات سربازان گمشده و یا دچار حادثه شده دارد.

بال های بلند این هواپیما به آن قدرت مانورد بسیار زیاد در سرعت کم و ارتفاع پایین از دیگر ویژگی های آن است.

یکی از فرماندهان سابق رژیم بعث: ( در جریان تهاجم به عراق ) سعی کردیم که به استفاده از دو توپ ضد هوایی زو 23 یک فروند ای 10 را که در ارتفاع حداکثر 20 متری بود منهدم کنیم اما بخاطر مانور پذیری بالایی که داشت ما موفق به منهدم کردن آن نشدیم نمیدانم بخاطر مهارت خلبان بود و یا کیفیت هواپیما!

این هواپیما میتواند با سرعت نسبتا کم 320 کیلومتر بر ساعت در ارتفاع کمتر از 300 متری سطح زمین با شعاع دید حدود 4/2 کیلومتر میتواند نقطه ضعف جنگنده های پرسرعت را که توان زدن هدف های کوچک با سرعت کم یا ثابت را ندارند جبران کند و یا طبق گفته جنرال جیمز ماتیس توان زدن حتی موش صحرایی که در لانه اش مشغول استراحت است را بزند.

تابحال 716 فروند از این هواپیمای 11.2 میلیون دلاری ساخته شده است.

سازنده این هواپیما شرکت فیرچایلد ایرکرفت که یک شرکت سازنده هواگرد بود است.

بالا: نماد شرکت

 

  • موتورهای توربوفن این هواپیما از نوع TF-۳۴-۱۰۰/A شرکت جنرال الکتریک است که در بالای دو بال کوچک پشت هواپیما نصب شده‌اند. به منظور پایدارسازی سازه نگهدارنده موتور، دو استابلایزر بصورت عمودی در دو انتهای بال‌های پشتی قرار داده شده‌است.
  • مسلسل گاتلینگ ۳۰ میلیمتری که بر روی این هواپیما تعبیه شده‌است ۳۹۰۰ گلوله در دقیقه شلیک می‌کند و توسط سامانه‌های کنترل الکترونیکی مرتبط با سامانه‌های ناوبری بسادگی قابلیت آتش روی اهداف متحرک را مهیا می‌کند.
  • سیستم دید در شب این هواپیما به خلبان امکان می‌دهد به‌هنگام شب اطراف را بوضوح مشاهده کند. اطراف محوطه‌ای که خلبان می‌نشیند توسط بدنه محکم از جنس تیتانیوم محافظت می‌شود.
  • برخلاف نسل قبلی، این هواپیما می‌تواند حتی در صورت انفجار، خلبان را به بیرون پرتاب کند و او را نجات دهد. وجود سامانه‌های موازی کنترل جنگ در این هواپیما به خلبان اجازه می‌دهد تا در مواردی که سامانه خودکار صدمه دیده‌است و حتی امکان کنترل‌های هیدرولیک وجود ندارد، بصورت دستی هواپیما را تا مقصد هدایت کند.
  • قابلیت تعمیر و تعویض سریع قطعات به نیروهای نظامی امکان می‌دهد تا بتوانند این هواپیما را در صورت صدمه دیدن در جبهه جنگ، حتی بدون بردن به آشیانه، برای پرواز بعدی آماده کنند.

اولین نوع از این هواپیما در سال ۱۹۷۵ ساخته شد و تحویل یکی از پایگاه‌های نیروی هوایی آمریکا گردید. در جنگهای دهه ۱۹۸۰ در اروپای شرقی از این هواپیما برای مقابله با تانک‌های روسی استفاده شد. در جنگ خلیج فارس سال ۱۹۹۱ نیروهای آمریکایی بیش از ۸۱۰۰ سورتی پرواز با این هواپیمای نظامی داشتند. بیش از ۹۰ درصد از موشکهای هوا به زمین AGM-۶۵ شلیک شده در جنگ خلیج فارس، توسط این هواپیماها شلیک شد. طی این نبردها حدود ۱۰۰۰ تانک، ۲۰۰۰ نفربر و بیش از ۱۲۰۰ سلاح سنگین توپخانه از بین رفتند. اما برخلاف انتظار فقط ۵ فروند از این هواپیما در این جنگ سقوط کرد و رقیب او سوخو 35 در برابر او سر تعظیم فرو آورد.

بالا: سوخو25

 و البته ما شاهد بودیم که چند وقت پیش در سوریه یک فروند جنگنده سوخو25 توسط یک ضدهوایی دوش پرتاب منهدم شد و این یعنی بسته شدن پرونده این هواپیما برای همیشست.

 

 

جنگجویان و سلاح های تاریخی...
ما را در سایت جنگجویان و سلاح های تاریخی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mmb2388o بازدید : 274 تاريخ : سه شنبه 29 آبان 1397 ساعت: 16:35